Jubileum Tom Verbeek

12 december 2023

Mijlpalen, ze doen je altijd even stilstaan en terugblikken. De mijlpaal van Tom Verbeek, 25 jaar actief in het familiebedrijf, is er ook zo eentje. Aubert Geus is al meer dan twintig jaar als adviseur betrokken bij supermarkt Verbeek in Kwadendamme en dus de aangewezen persoon voor deze terugblik.

“Ik denk dat Tom 19 was toen ik voor het eerst de supermarkt in stapte, destijds als adviseur van zijn vader Kees. Toen die plots wegviel, stond Tom voor een grote uitdaging. Hoe moest hij, zonder ondernemerservaring, ineens het bedrijf gaan leiden? Het was een intensieve tijd waarin Tom en ik tal van gesprekken voerden over geldzaken, marges, personeelskosten, leveranciersafspraken en meer.

Tom staat niet alleen

Het mooie van dit familiebedrijf is dat Tom er niet alleen voor stond en staat. Gelukkig waren daar Trudy, ome Rinus en is er nu ook ome Peter die voor hem klaarstonden en -staan waar nodig. Tom is inmiddels een ervaren ondernemer die heel goed weet waar hij mee bezig is. Eens in het kwartaal kom ik nog bij hem langs en bespreken we de actualiteiten. Het zijn altijd leuke, ongedwongen gesprekken. Ik merk dan ook de waardering voor mijn rol als sparringpartner en dat is heel fijn.

Hecht familiebedrijf

Een jubileum als dit moet zeker gevierd worden. Helemaal in een hecht familiebedrijf als dit. Je ziet dat iedereen meeleeft met ‘de zaak van opa en oma’. En je merkt het ook aan de medewerkers, in de manier waarop ze met klanten omgaan, heel persoonlijk. Je gaat in Kwadendamme niet naar de supermarkt, je gaat naar Verbeek.

Het gaat om klanten

De supermarkt heeft altijd al een belangrijke rol in het dorp en de omgeving gespeeld. Het is de plek waar je lokaal je boodschappen kunt halen én de plek voor sociale ontmoetingen. Dat klinkt ook door in het familiebedrijf. Hier gaat het niet om zoveel mogelijk winst draaien, hier gaat het vooral om er te zijn en blijven voor de mensen in de buurt.

Gefeliciteerd!

Ik hoop en verwacht dan ook dat Supermarkt Tom Verbeek nog veel meer jubilea gaat vieren in de toekomst, dat Tom er een prima boterham mee kan verdienen en dat de supermarkt zijn regiofunctie behoudt. En voor nu: van harte gefeliciteerd Tom, met dit mooie jubileum!”